Gode råd til forældre

Nogle spillere mener, at det er i orden at råbe eller slå og kaste med ketsjeren. Det er det ikke! Det er derimod bedre at signalere, at spilleren tror på sig selv og har situationen under kontrol. På den måde yder man en bedre præstation og viser en god opførsel på banen.

I kan som forældre hjælpe med det - på flere måder. Tal med jeres barn og lad være med at lægge for stort pres på det. Det kan netop medføre en tendens til at blive usikker og måske hidsig. Hvis I er med som tilskuere, så forhold jer i ro - især mens børnene server og spiller. Det er fint, at I klapper og opmuntrer dem, men husk at balancen mellem at støtte og at stresse er hårfin. Det er den positive støtte, barnet har brug for. Husk også at din støtte til dit eget barn ikke skal gå ud over de andre spillere - man kan klappe så meget, at det generer de andre! Det er dejligt med liv i hallen, men det bør foregå anstændigt og med respekt for spillerne.

Når man sidder uden for banen, blander man sig ikke i kampens forløb, da vi ønsker, at børnene selv skal lære at håndtere situationen på banen. Så derfor svarer man ikke på spørgsmål om linjedomme eller pointstillinger. Lad turneringsledelsen afgøre det, hvis der opstår konflikter, så kan I altid spørge dem til råds.